Yksityisetsivä voi auttaa sinua monissa vaikeissa elämäntilanteissa ja hänen palvelujaan kannattaa hyödyntää, varsinkin jos olet kiireinen ihminen, jonka on saatava selville tärkeitä tietoja hinnalla millä hyvänsä. Jos palkkaat yksityisetsivän, hän voi tarjota sinulle muun muassa seuraavat palvelut.

1. Etsi kadonnut ystävä tai sukulainen. Jos henkilö on kadonnut, tulee välittömästi hälyttää viranomaisia, jotta saadaan selville, mitä hänen kanssaan oikein tapahtui. Voit myös palkata yksityisetsivän keräämään lisätietoja laillisesti ja turvallisesti ja mahdollisesti tuomaan sukulaisen tai ystävän takaisin luoksesi.
2. Vakoile puolisoasi. Ennen kuin sitoutuu avioliittoon ja tekee yhden elämäsi suurimmista päätöksistä, jotkut ihmiset palkkaavat yksityisetsivän selvittääkseen, onko tietty henkilö todella niin luotettava kuin hän väittää olevansa. Periaatteessa, jos uskot, että vaimosi pettää sinua tai luulet hänen pitävän tiettyjä salaisuuksia poissa sinulta, palkkaa yksityisetsivä ja ota selvää totuudesta. On parempi olla turvassa kuin katua!
3. Suorita taustatarkistuksia työntekijöille. Varsinkin jos suuri ja kuuluisa yritys palkkaa uuden työntekijän, yksityisetsivä saattaa olla tarpeen suorittaakseen sarjan taustatarkastuksia kyseiselle henkilölle. Näiden tarkastusten tarkoituksena on paljastaa kaikki ongelmat, rikosrekisterit tai erityiset tiedot kyseisen työntekijän menneisyydestä varmistaakseen, että tämä henkilö on todella luotettava.
4. Tarjoa koulutusta hätätilanteita varten. Erittäin ammattitaitoiset yksityisetsivät voivat myös tarjota yrityksen henkilökunnalle koulutusta hätätilanteesta turvallisesti poistumiseen. Tällaiset koulutukset ovat erittäin hyödyllisiä, koska ne voivat erottaa elämästä ja kuolemasta terrori-iskujen tapauksessa.